Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących. MAŁGORZATA CAPRARI
Opis
Kuchnia włoska ma swoich wielbicieli na całym świecie. Włochy są narodem artystów, toteż na ich domowych stołach pojawiają się prawdziwe dzieła sztuki. Wykwintne dania wymagające drogich i nie zawsze łatwo dostępnych składników można przygotować od czasu do czasu, przy większej okazji, ale nie na co dzień. Włosi preferują potrawy proste i szybkie do przygotowania. Trzeba jednak przyznać, że fantazja i niebywały wprost zmysł praktyczny sprawiają, że nawet najprostsze i najbardziej oszczędne dania włoskiej kuchni są bardzo smaczne. Polska kuchnia ma także wiele do zaoferowania, i to nie tylko Polakom. Dlatego właśnie na stronicach tej książki zamieściliśmy także przepisy na rdzennie polskie dania, które można przyrządzić zarówno we własnym domu, jak i goszcząc za granicą. Większość przepisów łatwo samemu modyfikować, zależnie od tego, co akurat mamy pod ręką, i zgodnie z własną inwencją.
Dane techniczne
TYTUŁ | Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących |
AUTOR | MAŁGORZATA CAPRARI |
WYDAWNICTWO | Klub dla Ciebie - Bauer Weltbild-Media |
MIEJSCE WYDANIA | Warszawa |
ROK WYDANIA | 2002 |
LICZBA STRON | 659 |
OKŁADKA | TWARDA |
ISBN | 838907611X |
STAN | BARDZO DOBRY MINUS |
UWAGI | minimalne ślady zarysowań, wgnieceń i przybrudzeń okładki, lekko przybrudzone brzegi stron |