Książka kucharska. Inż. ZOFIA CZERNY
Opis
"Celem niniejszej książki jest ułatwienie pracy gospodyni domu przy przyrządzaniu posiłków. Część pierwsza książki zapoznaje z zasadami racjonalnego żywienia, planowaniem codziennych posiłków,zasadniczymi metodami kucharskimi, jak gotowanie, smażenie, pieczenie itp., oraz sprzętem stosowanym w kucharstwie i jego konserwacją. Część druga książki zawiera ponad 1000 przepisów przyrządzania potraw z podziałem na grupy:zakąsek, zup, potraw jarskich, pół-mięsnych i mięsnych, sosów, deserów, napojów i ciast. Dokładne kolejne wyszczególnienie wszystkich czynności potrzebnych do wykonania każdej potrawy umożliwi wszystkim osobom, nawet tym, które dotychczas nigdy nie przyrządzały posiłków, przygotowanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw"
Dane techniczne
TYTUŁ | Książka kucharska |
AUTOR | Inż. ZOFIA CZERNY |
WYDAWNICTWO | Polskie Wydawnictwa Gospodarcze |
MIEJSCE WYDANIA | Warszawa |
ROK WYDANIA | 1954 |
LICZBA STRON | 496 |
OKŁADKA | TWARDA |
ISBN | brak |
STAN | DOBRY |
UWAGI | przybrudzona, zarysowana okładka, zadarte brzegi i rogi okładki, zadarta wewnętrzna część okładki, przybrudzone i delikatnie zagięte strony, nieznacznie rozklejone strony 494-495, dedykacja na pierwszej stronie |