Leksykon sztuki kulinarnej. MACIEJ E. HALBAŃSKI
Opis
Leksykon zawiera bogatą wiedzę o sztuce kulinarnej, nawiązując do nauk ściśle związanych z tą dziedziną a więc gastronomii, biochemii nauki o żywieniu. Czytelnik znajdzie tu mnóstwo ciekawych i użytecznych informacji o produktach żywieniowych, używkach, przyprawach, sposobach przyrządzania mięsa, ryb, sosów, ciast, deserów, a także wiele ciekawostek o warzywach i owocach, zawartości w nich witamin i innych składników odżywczych.
Dane techniczne
TYTUŁ | Leksykon sztuki kulinarnej |
AUTOR | MACIEJ E. HALBAŃSKI |
WYDAWNICTWO | Watra |
MIEJSCE WYDANIA | Warszawa |
ROK WYDANIA | 1987 |
LICZBA STRON | 218 |
OKŁADKA | TWARDA |
DŁUGOŚĆ FIZYCZNA POZYCJI (CM) | 24 cm |
GATUNEK | Książki |
ISBN | 8322501064 |
STAN | BARDZO DOBRY |
UWAGI | nieznacznie przybrudzona okładka, delikatnie zadrapany grzbiet |